De sterrenchef Kobe Desramaults kondigt zijn komst naar Brussel aan

22 oktober 2024

Ster van de Belgische en internationale gastronomie, de Vlaamse chef heeft vandaag de locatie, de naam en de openingsdatum van zijn restaurant in Brussel onthuld. Ook al werd het geheim goed bewaard, voelde men aan dat de locatie zou passen bij de ‘rockstijl’ van Kobe Desramaults.

Een belangrijk evenement: de komst van de sterrenchef naar de hoofdstad. Overal waar hij zijn stempel heeft gedrukt, heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Bij ‘In de Wulf’ in Dranouter, waar hij zijn carrière begon in het familiebedrijf en op slechts 25-jarige leeftijd een Michelinster behaalde. In zijn twee zaken in Gent: ‘De Vitrine’, een bistro die hij in 2011 opende in een voormalige slagerij, en ‘De Superette’, een ambachtelijke bakkerij die ook dienst deed als restaurant.

In juni 2017 opende hij ‘Chambre Séparée’, een restaurant in de Belgacom-toren in Gent. Zestien zitplaatsen, waarbij alle gasten tegenover de open keuken zaten, met grills en een houtoven, en een menu van zo’n twintig gerechten. In november 2017 kreeg Chambre Séparée een Michelinster in de Michelin Gids 2018. Echter, op het hoogtepunt van zijn roem sloot Kobe Desramaults het restaurant ‘Chambre Séparée’ definitief.

In het voorjaar van 2022 lanceerde Kobe Desramaults zijn Italiaanse project in Pollina, Sicilië, waar hij “de beste Siciliaanse gerechten op open vuur kookte, vlakbij een prachtig strand.”

Onlangs erkende hij dat het project in Sicilië niet helemaal een succes was. In het toeristische zomerseizoen vulde het restaurant zich gemakkelijk. “Maar 70% van de klanten waren Vlamingen”, verklaarde hij. “Buiten het toeristenseizoen was er echter bijna niemand, en de lokale bewoners kwamen maar zelden. Soms moet je weer met beide voeten op de grond staan, dat is geen probleem. Sicilië was een mooie ervaring, maar het is nu voorbij. Uiteindelijk heeft mijn dochter ook invloed gehad op mijn beslissing, zij wilde gewoon terug naar België. Ze had er genoeg van,” gaf hij toe.

Vandaag kondigt Kobe Desramaults de opening van zijn nieuwe zaak in Brussel aan. Het zal zich bevinden in het gebouw van het platenlabel PIAS, vlakbij het Stripmuseum.

Zijn enthousiasme is duidelijk in zijn woorden: “Ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk de opening van het restaurant Eliane in het hart van Brussel begin december kan aankondigen. Eliane zal een klein, ambitieus restaurant zijn dat 18 gasten zal bedienen van dinsdag tot vrijdag, waar ik samen met mijn ‘dream team’ een degustatiemenu zal bereiden, gefocust op het product. Er gebeurt zoveel in de wereld van de gastronomie in deze waanzinnige en dynamische stad Brussel, ik ben er enorm trots op om er eindelijk deel van uit te maken!” kondigde hij aan.

De reserveringen openen aanstaande maandag 21 oktober om 18.00 uur, voor de maanden december, januari en februari.

Eliane Restaurant – Rue Saint-Laurent 36-38, Brussel (centrum).
Geplande opening begin december.

LD – Afbeelding: Instagram Kobe Desramaults