Het Delice du Jour, bijna 2 jaar in Chapelle en... 30 jaar ervaring!

Mark Twain zei ooit: "Over 20 jaar zul je meer teleurgesteld zijn over de dingen die je niet hebt gedaan dan over de dingen die je wel hebt gedaan." Een motto dat Fabrizzio zeker heeft aangesproken, toen hij al op jonge leeftijd de stap zette naar de horeca via de Hotelschool van Fleurus. Vindingrijk, hardwerkend, met beide voeten op de grond, maar het hoofd vol ambities, opende Fabrizzio, nog geen 20 jaar oud, zijn restaurant "Le Délice du Jour" in Gerpinnes, samen met zijn vrouw Sanae. Dat was in 1996. Vierentwintig jaar later, in december 2022, verhuisden ze naar Chapelle-lez-Herlaimont. Dat is nu alweer bijna twee jaar geleden!

De villa is statig en huisvestte tot enkele jaren geleden een sterrenrestaurant. Het kader en de infrastructuur waren dus al prachtig, en zij wisten de potentie van het pand volledig te benutten. Een comfortabele eetzaal, badend in het licht door de grote ramen die uitkijken op de tuin, wat liefhebbers van zomerse maaltijden zeker zal bekoren. ’s Avonds zorgt een subtiele belichting ervoor dat het groen buiten prachtig in beeld komt, terwijl de intieme sfeer binnen de overhand krijgt.

Gelukkiger dan ooit leidt Sanae de zaal met een goed ingespeeld team, terwijl Fabrizzio in de keuken de touwtjes stevig in handen houdt. Hij verfijnt zijn keuken elke dag, bij elke service, zonder ooit zijn liefde voor lekker eten te verliezen. Zijn signatuurgerechten blijven subtiel verwerkt in de menu's, die finesse en elegantie combineren zonder in overdaad of pronkzucht te vervallen.

Dat blijkt uit het huidige menu, met een combinatie van lijngevangen makreel en Campari-granita op een wolk van kokos, of de kalfszwezerik met Colonnata-spek en venkel, gevolgd door de Aubrac, in barbecue-stijl, geserveerd met een groene saus van aioli en krokante little gem-sla.

Het is een smaakvolle keuken, duidelijk en precies, zonder poespas. Met een heldere identiteit, tot in de puntjes verzorgd, en telkens weer een feest voor de smaakpapillen.

Een adres dat indruk maakt. En zowel nostalgische fijnproevers als ontdekkingsreizigers in de culinaire wereld zal bekoren.

PL