RectoVerso
De mooie jeugd.
Men zou snel de paar maanden van bestaan van het RectoVerso vergeten, het is nog niet zo lang geleden. We weten dat de tijd snel gaat, heel snel, te snel. We weten dat uren dagen worden, dagen weken, en weken maanden. De tijd vliegt, dat weten we.
Van RectoVerso hebben we de eerste stappen meegemaakt, onthullend van een keuken die toen al beloofde, die toen al overtuigde. Gedefinieerd, precies, smaakvol, toen al. Je voelde dat Robin Van Habost, Loïc Thirion, en Thomas Serbeniuk meer dan medeplichtig waren, doordrenkt van de wilde energie van het begin, alsof ze naar de mooie horizonten werden voortgestuwd die voor hen openden. Aan het einde van de winter van 2021, gister nog eigenlijk, en vanaf de eerste hapjes die werden geserveerd, wisten ze dat ze hun eigen vuur moesten aanwakkeren en de aandacht moesten trekken, zonder al te veel te bluffen en zonder zichzelf te veel te prijzen voor kleine, gemakkelijke prestaties.
Het resultaat vandaag is dat, hoewel hun natuurlijke houding discretie is, de uitdrukking van hun keuken opvalt. Nog steeds hard werken, altijd medeplichtigheid, vanzelfsprekende samenwerking, nu al. Dat is hun basis, hun fundament, hun wet.
Terug op aarde. De eetzaal van het restaurant is mooi, helder, langgerekt, aangekleed met mooie materialen uit de streek, niets toevalligs. De ruimte is breed en wijd open naar de keuken. Zoals een podium zou kunnen zijn naar zijn publiek. Licht en levendig, het sluit goed aan bij het trouwe publiek, dat door Noah Meunier wordt geleid naar attente service en naar de toegewijde wijnkennis van RectoVerso.
Blijft nog het bord, het andere essentiële element. Het overtuigt. Het vordert met een bijna achteloze rust, met een zekere precisie, veelbelovend, en nieuwsgierig naar de vele seizoenen die nog komen. We kunnen het hebben over de producten, de bereidingen bekijken, de kruiding inspecteren, de sauzen proeven... en slechts een soort van heerlijke roes ervaren.
We hebben ook gemerkt dat, in de medeplichtige dans van deze jonge mensen, die essentiële eigenschap te vinden is: twijfel. Twijfel... Twijfel die het mogelijk maakt om te zoeken, te proberen, fouten te maken en terug te keren, en uiteindelijk een keuken voor te stellen die sensaties biedt, smaken die precies goed zijn, zonder overdaad, mooi en niet te opzichtig.
LD