Restaurant abCd
Er is een aanstekelijke energie in de glimlach, de houding en, belangrijker nog, in de keuken van Borg Da Silva. De activiteit en het dynamisme van deze man hebben perfect samengewerkt en elkaar overstegen om Beauraing nieuw leven in te blazen en de grensstad opnieuw op de kaart van de Waalse gastronomie te plaatsen. Met een onverschrokken hart blijft de man zijn restaurant verbeteren en creëert hij bij elke service gerechten die niet alleen prachtig zijn, maar vooral oprecht en gericht op het allerbelangrijkste: smaak.
Zijn restaurant abCd is gevestigd aan een van de levendige verkeersaders van de stad. De plek straalt licht en ruimte uit en biedt een rustgevende eenvoud. Je voelt dat Charlotte Pypops en Borg Da Silva altijd streven naar verbetering, niet alleen in de gerechten, maar ook in de ambiance die ze aan hun zaak willen geven. Of het nu gaat om de decoratie, het servies, het glaswerk of de wijnkaart die steeds hoger wordt getild, Borg Da Silva toont zijn streven naar perfectie, zijn oog voor kwaliteit en zijn vastberadenheid om een bepaalde puurheid te bereiken. Deze zoektocht naar vervulling is hun pad, dat staat vast.
De repertoire van chef Da Silva wijkt nooit af: het is de markt en het seizoen die de toon aangeven. Er heerst in deze keuken een harmonie tussen hoogwaardige producten, perfecte bereiding, verfijnde smaakbalans en de wens van de chef om het geheel te verheffen met een subtiele creatieve toets.
Zoals vandaag met de tartelette van warme en koude coquilles uit Dieppe, topinamboer, olijfolie en soja; de berlingots met ricotta en truffel, met een emulsie van hazelnootboter; de vis van de dag met wortelvariaties, huisgemaakte fideuà en een bouillabaisse-saus; de Iberico-varkensvlees, met een hamkruim, bloemkool in chorizoboter, gelakte varkensconfit, aardappelespuma en een saus van piquillos; en de chocolade-krokant met butternut in verschillende texturen en praline.
Borg Da Silva werkt uitsluitend voor de tevredenheid van zijn gasten en doet er alles aan om een glimlach op hun gezichten te toveren. Met zijn eerlijke, duidelijke en inspirerende gerechten maakt deze man zijn belofte waar.
LD