Aroy mak !

Bij Wan binnenstappen is als meegenomen worden, alsof je bij de hand wordt genomen en rechtstreeks naar een steegje in Bangkok wordt gebracht. Een steegje, omdat het licht in Wan van bovenaf binnenvalt en een pad tekent, een daglicht dat een gang vormt. Aan de ene kant de bar en de open keuken, aan de andere kant een zorgvuldig ontworpen interieur met mooie tegels, houten panelen, rieten lampen die de Thaise oorsprong benadrukken en het rustgevende beeld van een welwillende Boeddha. Dit alles om ons de ziel van de plek te laten begrijpen, nog voordat de eerste gerechten arriveren.

Dit Thaise restaurant houdt zijn belofte in stijl: een onberispelijke en vriendelijke service, en een verfijnde keuken. Hier begint Wan zich echt te onthullen: via een uitgebreide menukaart die ons al vanaf de cocktails meeneemt op reis. Van voorgerechten (signature of niet), soepen en salades, tot rijst- en noedelgerechten, gewokte specialiteiten en curries.

Chef Wan, afkomstig uit de Isaan-regio in het noordoosten van Thailand, groeide op met de Thaise cultuur en keuken. Ze neemt ons mee op een culinaire reis vol Siamese schatten met haar 'Signature' gerechten: Kao Yam Nem (krokante rijstsalade met koud gegaard kalfsgehakt, sjalot, munt en gember), Pla Mannao (gestoomde zeebaarsfilet met een aromatische saus van limoen, knoflook, citroengras, koriander en chili) en Chuchi Nua Yang (gerijpte Angus-runderribeye met de traditionele currysaus van de chef, gewokte groenten en rijst).

Wij waren onder de indruk van de versheid van de producten, de perfectie van de bereidingen en de intensiteit van de sublieme sauzen en sappen van chef Wan.

Het is zeldzaam om een restaurant te vinden dat beloftes maakt, ze ondertekent én ze waarmaakt. Vanaf het eerste bezoek verdween alle onzekerheid en is deze plek nu een van onze favoriete adressen.

Aroy mak ! … Dat betekent ‘heerlijk’ in het Thais.

LD